UKEN BLIR SJÄLVGOD

Jaha...kl är nu 15.11. Jag har svin tråkigt. Jag väntar som mest på att få soundchecka inför spelningen ikväll. Ska ner till festivalområdet runt 6 hade jag tänkt. Har inget å göra där då , men jag tycker det är kul att bara vara där och vara dryg mot alla som jobbar där....få dom att ge mig saker och så. Vi är med i TV ikväll. Jag ska inte se det. Jag vet inte vad jag pratar om i media. Tidningen är på plats ikväll också. Måste göra bra ifrån oss. Jag ber till gud att jag spelar varje låt som den ska spelas. Men jag känner på mig att jag kommer knäcka. Man känner på sig sånt. Jag gör det varje dag. När jag vaknar tittar jag mig i spegeln och ba : "Nämen gomorron Brad Pitt! Ska vi lira lite gura idag?". Så , jag vet att du vill komma och se oss spela ikväll. Frågan är ju bara vilken otroligt lam ursäkt du kan komma på för att inte gå dit. Ska du på O´learys isället? Kommer din kompis upp från Kalmar? Har din hund ätit upp en annan hund? Ja , du hör ju....det finns ingen ursäkt för att inte se This Night Without ikväll. Så 2 val : Antingen intalar du dig själv att ditt liv har en mening , sätter på dig fin-dräkten och vimlar in på Olles med bäst-polarna dina. Eller så intalar du dig själv att ditt liv behöver drastisk förändring. Du tar på dig vad fan du vill , tänder eld på Olles och fångar bäst-polarna dina i en säck och kastar in säcken och dig själv på Amplified. Nu kan du gå omkring och lyssna på bra musik och träffa folk som , precis som du egentligen vill , skiter fulla fan i vad andra tycker. Men du gör ju hur du vill. Jag vill bara säga att jag ska dit. Och att jag är bättre än dig.

Nä du datorn! Nu ska jag ta en dusch. Vi ses imorrn!

BUSTED

JAAAAAAAAA!!!! Jag visste det! Jag googlade nyss viol. Och gissa vad! Ja! Inte en enda jävla viol var blå! Titta efter själv! Nu måste jag gå till botten med saken. Vem fan var idioten som skrev skiten från början? Jag kommer aldrig att ge mig. I´m on to you.......


OM INTE DEN HÄR ÄR LILA SÅ.........

LAM

Världens lamaste människor brukar börja sina dikter med " rosor är röda , violer är blå". Jag har alltid retat upp mig på det. Det finns inget lamare än att uttrycka sig på ett sånt sätt. Vart eller hur man än gör det. Typ " snö är vitt och rött vin är rött". Jaha? Der vet man ju redan om. Fast idioten som började med "rosor är röda..." kanske läste upp all sin skit för blinda. Vad vet jag. Men hur som helst så tänkte jag just på det , "rosor är röda , violer är blå". Varför heter det "violer är blå" när viol närmast förknippas med violett som i sin tur förknippas med lila. Och om jag inte har varit full som fan så kan jag svära på att jag även sett lila violer. Fast det kanske finns olika färger? Men varför skulle man då påpeka att just violer är blå? Åhhhhh , helvette vad lam jag blir. Nu ska jag försöka lista ut något helt annat istället! Som till exempel varför Sex And The City anses vara en bra serie. Är det karaktärerna eller är det handlingen som gör serien tämligen absurd? Nåväl , vi bor ju i Sverige. Jag drar på bio. Hej då.

NÄR JAG VAR LITEN

När jag var liten trodde jag på allvar att 50% av killarna i min klass skulle bli homosexuella , att 25% skulle bli kriminella och att de resterande 25% skulle gifta sig med mamma och leva lyckliga i alla sina dar. I måndags efter att jag hade headbangat i replokalen, tills det slog blixtrar, trodde jag även att jag hade cancer i huvudet. Ska vi byta liv?

MAGI

Jag var ute och sprang nyss. Mitt under passet såg jag en liten snöklump ligga mitt i vägen. Jag sparkade den vidare några gånger. Helt plötsligt slog det mig. Jag trodde att jag spelade i Milan och var ute på fotbollsträning. Jag slog mig själv med tanken 2ggr hårt i magen. Men det kändes inte så jag kunde fortsätta springa. Tankekraft är coolt. Jag önskar att du hade herpes. Nu ska jag försöka förstå varför folk går omkring och är "alternativa" bara för sakens skull. Jävla losers.

Hej då

OPERATION MED CHRIS JONAS

Jag repade idag. Det lät bra. Men jag har nåt fel i handen. Nåt hindrar mig från att spela bäst och vara den ultimata rockstjärnan. Just därför ska Chris Jones komma förbi här och operera. Vi måste först dricka lite alkohol för att få mod
(ungefär som jag gör innan jag pratar med tjejer.) Sedan kommer vi försöka öppna upp min hand och försiktigt avlägsna felet som hindrar mig i spelandet. Jag tror att vi har att göra med en inflammerad led eller en bäver-hona. Är det en inflammerad led får jag käka medicin. Är det en bäver-hona måste vi försöka locka ut den med timmer-stockar eller en skål chips. Kanske även med en övertänd bäver-hane. Vi får se. Annars känns allt rätt bra idag. Har just duschat och dricker en öl. Jag har upptäckt att jag blir smartare av öl. Igår slog jag till med ett glas vin också...då kunde jag lätt rabbla plus-tabellen utan problem. Ikväll tänkte jag ge mig på gånger-tabellen. Därför sitter jag med en öl nu. Det kommer krävas en hel del. Men som mamma alltid brukade säga : " Ulrik , nu kommer du ihåg att alltid ligga steget före. Jag vet att det inte funkade med picken din , men låt inte den hindra dig i livet." Så med hedern i behåll kan jag säga att jag har motbevisat mamma och är redo att börja räkna. Vi ses!

Signerat Ulrik " Uken , Ukstar " Bjuhr

"Så här ser det ut inne i Ukens hand. Sjukt va!?"

EN GOD GÄRNING

I det stora hela blir folk arga på saker som cancer , barnporr och våldtäkt. Jag håller såklart med. Men jag blir även arg på saker som World of warcraft , Takida och folk som har handsfree men ändå håller telefonen framför munnen när dom pratar. Jag bevittnade det sistnämnda idag. Jag var på väg hem från stan. Jag hade kommit ungefär till pizzerian "Matador" på Kungsgatan när jag möter en tjej. När man ser vissa männsikor kan man med säkerhet avgöra , på 40 meters håll , ifall det är en idiot eller inte. Mitt ex , Hitler och Döden är bara några exempel. Henne kunde jag avslöja på 100 meters håll. Eller fan , jag såg henne redan när jag var inne på bolaget. Hur som helst så hade hon handsfree men höll ändå mobilen framför munnen när hon pratade. Jag ville stanna och slå henne allt vad jag hade på hakan. Hon hade med säkerhet blivit paff och jag hade förmodligen blivit anmäld för nåt piss-brott som "misshandel"....men å andra sidan så kanske jag hade gett henne en ordentlig tankeställare. Typ : "Hmmm undrar varför den där snygga killen slog sönder min haka? Det måste ju bero på att jag snackar i telefonen som ett cp...bäst å sluta med det!" Så där! Alla kan vi göra en skillnad! Ut med dig å hitta nåt du blir vansinnig på! Best wishes!

Signerat UKSTAR

FOLLOW THE LEADER

Den stora rollen är att fungera som förälder. En bra förälder som utövar en makalös uppfostran. Du vet...follow the leader.  Jag skulle visa att " hemma hos oss är det jag som är kungen , inte du Isak 1,5år". Ja visst , det kan gå åt helvete...kolla på Bob Marley...han fick 100 miljoner människor att börja röka majja. Paris Hiltons budskap är enkelt - hon festar. Hemma hos Ulrik Bjuhr rullar vi choklad-cigaretter , käkar tacos och spelar kubb. Follow the leader. Att bli förälder är inte svårare än att ta körkortet. Det finns vissa saker man får göra och vissa saker man inte får. Så sluta leta efter tips och trix på internet. Jag blir förbannad. Ställ dig framför spegeln och säg efter mig : Pappa idiot , mamma hysterisk - unge ADHD. Eller: Pappa klockren , mamma kärleksfull - unge MVG. Follow the leader.

ISKALLT

Jag har ingen värme i min lägenhet. För drygt 1 vecka sedan tyckte jag att det hade blivit kallare här. När jag nyss kom hem var det kallare än någonsin. Jag tittade till elementen. Dom var skruvade på max. Alltså i det här fallet på 5. Det var nu ett ypperligt tillfälle att ringa min finske fastighetsskötare Micke. Han var ute och skottade. När jag berättade om mitt problem skrattade han lite lätt. Han förklarade att huset jag bor i är byggt på en gammal forn-nordisk gravplats för isbjörnar , och just därför borde jag nästan själv kunna lista ut att isbjörns-spöken inte sprider värst mycket värme. Men han skulle komma förbi och titta till problemet. Kanske har isbjörns-spöket stängt av någon värme pump eller satt någon viktig del på elementet ur funktion. Varför den skulle göra det är en bra fråga. Jag betalar min el och äter helst inte björn. Det måste vara för att jag har slutat ha fisk under soffan.

"Du Uken , du kommer frysa dicken av dig om du inte ger mig en firre!"

JAG ÄR DUM I HUVUDET

Idag hade jag ett inlägg i min gästbok på Apberget. För er som inte vet vad Apberget är så kan jag berätta att det är en sida på det digra Internet där folk (främst från Umeå) skapar en egen profil och snackar skit med varandra. Hur som helst.....en tjej hade skrivit till mig. Hennes inlägg öppnade verkligen mina ögon. Jag måste vara dum i huvudet. Så här stod det :

Tjej: Åhhh!! Det är ju Herr Vattenmelon!!  ( Jag forstod inte vad hon menade. Är jag en seriefigur? , tänkte jag )

Uken : Ehhh???

Tjej: Yes sir! Det var för några helger sedan...du trängde dig före mig i kön till bussen och frågade busschauffören om bussen gick till Västerås. När han sedan svarade att bussen gick till Vännäs frågade du istället vart fan du då skulle köpa vattenmeloner.

Jag har inget till mitt försvar. Det enda jag med säkerthet kan säga är att jag med stor sannolikhet var full. Jag skulle kunna göra en sådan sak nykter också. Men jag har ett bra minne när jag är nykter och hade därför kommit ihåg det. Nästa gång ska jag fråga efter bananer.

" Fort! Ge mig skjuts! Jag måste till Västerås! "

ATT ÖVERTRÄFFA

Jag är på topp! Jag ska förklara varför. För några år sedan var jag less på mig själv. Jag kände att min kropp höll på att förfalla. Jag behövde göra något åt det för att må bättre. Jag började promenera i sinne. Långa jävla promenader också. En varje kväll. Utom på helgen. Det var vilodagarna. Det senaste året började jag även röra på mig under helgerna. Min kropp var i extas. Sen i Juli 2008 har jag bytt ut 3 av promenaderna i veckan mot löpning. Jag kände att min kropp var redo för nästa steg. Det var ingen stor omställning faktiskt , då min kropp redan var van att hela tiden vara i rörelse. Jag upptäckte den underbara löpar-världen. Jag har från dag 1 ständigt utökat mina rundor. Just innan jul hade jag under 2 månader sprungit samma runda. Denna runda tar ungefär 1h & 10min. Under julen laddade jag kroppen både fysiskt och psykiskt för att göra en sorts form av "comeback" efter nyår. Jag hade bestämt mig för att slå mitt rekord. Förra veckan gjorde jag det. Med hästlängder också. Min kropp har aldrig mått bättre. Idag sprang jag ut igen. Jag slog förra veckans rekord med lätthet. Så jag är jävligt stolt idag! Jag springer över milen med ett leende på läpparna! Jag orkar längre. Mycket längre. Men jag väljer att stanna ändå. Jag kan då slå mitt rekord varje vecka och hela tiden överträffa mig själv. För det är trots allt en av dom största delarna till att må bra. Att överträffa. Att överträffa sig själv.

" Helvette Uken!!! Efter dig är man alltid tvåa. Jag önskar aids upon you"

EN BRA PLAN

Jag är hemma just nu. Egentligen ska jag vara på jobbet , men jag har "fika-rast". Kl.14.00 ska jag dra till Haga och spackla hemma hos en cp-rik tandläkare. Imorrn ska jag tapetsera hos henne. Nu tänkte jag så här : Om jag inte visar henne mina tatueringar och smörar järnet så kanske hon kan kirra en tandläkartid åt mig "lite så där vid sidan av". Hon är privat tandläkare och befinner sig just därför inte på sjukhuset , vilket är jävligt bra för jag hatar sjukhuset. Om jag svarar i telefonen med ett -"Goddag fröken Lind!" , som jag gjorde idag och gjorde henne jätte glad , så kanske jag lyckas med denna geniala idé! Jag kanske också bör tänka på att göra ett perfekt jobb hos henne. Eller så kan jag döpa om mig till Hector och ligga med henne. Whatever.

Hej då

Mp3 I SÄNGEN

Inatt hände något underligt. Jag vaknade vid 2-tiden och ville stänga av min mp3-spelare. Jag måste somna till musik. Finns inte musik runt mig när jag ska sova känns det ungefär som att min familj och mina vänner brunnit upp och jag är helt ensam , eller som att BlondinBella ensam skulle härska över blogg-världen. Ångest med andra ord. Nåväl , jag vaknade och ville stänga av den men knapparna hade på något sätt låst sig så den gick inte att stänga av. Jag kunde enkelt ha dragit ur sladden som är kopplad till mp3:n via stereon , men jag valde istället att resa mig ur sängen , slå mp3:n stenhårt 4ggr mot mitt bord. Sedan kastade jag den i golvet några gånger. Jag blev helt vild. Och trött var jag. Det sjuka är att jag , efter detta vansinnes utbrott , plockade upp den från golvet och ville slå på musik igen för att sedan lägga mig ner och somna om. Så klart gick inte detta. Man kan alltså med andra ord säga att min relation till min mp3-spelare är som min relation till kattungar.

Jag dricker öl nu och lyssnar på Industri Royal. Jag är helt själv och har jätte kul. Om du går in på : www.tackyskills.se  så kan du få lika roligt som mig. Fast med tanke på historien jag nyss berättade så skiter du säkert i det jag hädanefter
har att säga. Men för guds skull , låt inte Industri Royal lida för det. In och lyssna!
Trevlig helg

signerat UKEN

"SNÄLLA.... DU KAN FÅ TA MIN MP3-SPELARE...."

KONSTNÄR

Jag har blivit konstnär. Jag kanske har varit det länge med tanke på att jag är musiker. Men nu vill jag kalla mig legitimerad konstnär. Jag dricker nämligen vin. Jag gillar inte vin värst mycket. Inte heller konst...förutom musik då. Men sån där svinig konst gillar jag inte. Du vet , såna idioter som får massa cash för att måla en tavla med motivet av något som kan likna ett upp och ned vänt manligt könsorgan taget ur ett hasch-rus. Jag förstår bara inte. En idiot kom till Umeå och Norrlandsoperan. Hon kissade på scenen. Det var det. Hon fick cash och en fett bra respons. En person blev så tagen av hennes "konst" att han ville dricka hennes kiss. Ikväll , när jag druckit upp mit vin , ska jag gå ut på stan och bajsa lite här och där. Jag är ju trots allt legitimerad nu. Man verkar kunna avgöra det själv. Undrar om någon vill äta lite av mitt bajs. Sjuka värld.

Peace


"Välkommen till Umeå! Här inne kan du kissa öppet inför folk och få betalt!"


MIN DEBUT

Jag debuterade igår. Nu undrar du säkert i vad. Du gissar kanske på typ innebandy , brevbärare eller inom människohandel. Men allt är fel. Jag lyckades nämligen med att umgås med ett helt band samtidigt. Jag hade en god vän på besök. Vi drack öl. Plötsligt kommer bara ett band in genom dörren. Bandet heter Industri Royal. Industri Royal gillar mustasch och skägg. Dom blir nog coola morfars och farfars när dom blir stora. Jag ska köpa deras skiva. Gör det du med.
Hej då

RSS 2.0